Please read the invitation here!
Szeretettel várjuk a harmadik Párbeszédfa ünnepélyes ültetése alkalmából december 16-án 12:00-kor a második kerületi Bibó István téren! Ide kattintva elérheti a meghívót.

Please feel free to read the article and watch the panel discussion below which raise the awareness that the ongoing religious cleansing in Nigeria is practically genocide, and it is not due to climate change.

The International Community should make concrete steps to halt the mass atrocities in Nigeria.

You can access the article here and the panel discussion

Szeretettel várjuk a Párbeszédfa ünnepélyes ültetése alkalmából április 22-én 10:00-kor a Teleki téren!

Ide kattintva elérheti a meghívót.
A Párbeszédfa ünnepélyes ültetésére március 26-án 11:00-kor kerül sor a Tabánban (teniszpályák és a focipálya közötti terület). Az alábbi linken érheti el a meghívó emlékeztetőjét.
Please see attached the unofficial translation of an initiative launched by the Budapest Centre in cooperation with the municipalities of Budapest and its First District to plant a "Dialogue Tree" in Buda side of the city. So far I know, that will happen for the first time in Europe and most likely in the world.

Please feel free to disseminate and implement the idea! The Budapest Centre will feel privileged to engage in cooperation with you!

You can find the attachment here!
A petíciót az alábbi linken PDF formátumban is elérheti!

A társadalmi béke alapja az együttműködési szándék, a kölcsönös tisztelet és a bizalom. A békesség nem adottság, naponta tennünk kell érte.

A társadalmi békéhez társadalmi párbeszédre van szükség. A párbeszéd fenntartásával megelőzhető a viszálykodás, a gyűlölködés, a szélsőségesség és az erőszak. Az ellentétes nézetű embereknek is szóba kell állniuk egymással, ahogy az 1989-es Ellenzéki Kerekasztal résztvevői tették.

A társadalmi párbeszéd résztvevői meghallják és meghallgatják a „másikat”. Mindez előfeltétele a széles körű támogatást élvező, közös jövőkép kimunkálásának.
A dialógus kultúrájának és gyakorlatának kiépítése és fenntartása – és ezáltal a társadalom szétszakadásának megakadályozása – egyetemes magyar érdek.

Ennek érdekében:
• a párbeszéd intézményét jogszabályban/alkotmányban is rögzíteni kell;
• létre kell hozni „párbeszédpontokat”;
• az oktatás szerves részéve kell tenni a párbeszéd képességének fejlesztését.

Az első lépés legyen egy Párbeszédfa elültetése és ezzel az első „párbeszédpont” kialakítása a budai Tabánban!

A Párbeszédfa lesz az 1989-es ellenzéki kerekasztal résztvevőinek egyik hagyatéka mindazon magyarok számára, akik kiállnak az ellenségeskedés megszűntetése, a gyűlölködéstől és megbélyegzéstől mentes beszéd, az emberi méltóság, a kölcsönös tisztelet és az érintettek bevonásával történő konfliktuskezelés mellett.
Teremtsük meg a párbeszéd kultúráját és gyakorlatát!

Budapest, 2022. február 25.

Szeretettel várjuk a Párbeszédfa ünnepélyes ültetése alkalmából március 26-án 11:00-kor a Tabán Játszótéren.
Kérjük, részvételi szándékát jelezze az ŰRLAP kitöltésével! Adatkezelési Tájékoztatónkat EZEN a linken érheti el.
Kérjük, kérdéseit a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre küldje.
We are pleased to share with you some videos realised during the previous events of the Budapest Centre.

  • You can find here a Youtube Playlist of videos related to Gender-Based Mass Atrocity Prevention :